FAQ

Was ze in warm water, gebruik een milde zeep en wrijf ze in met een niet-schurend sponsje. Indien mogelijk, verdient het de voorkeur om de inlegzool na elk gebruik te luchten.

Voordat u uw NOENE® inlegzool op maat maakt, dient u te controleren:

 •  of het door u gekochte product geschikt is om uitgesneden te worden
 •  de maat en vorm van de schoen en/of de originele inlegzool
 • Neem een pen en een schaar en gebruik een van de volgende methoden om de binnenzool op maat te knippen:
 • haal de originele binnenzool uit de schoen, leg hem op de NOENE® binnenzool (A), teken de omtrek af (B) en knip hem uit (C)
 •  als de originele binnenzool niet uit de schoen te verwijderen is
 • gebruik de snijlijnen, indien aanwezig, onder de NOENE® binnenzool die overeenkomt met uw maat en knip deze uit (C)
 • knip het bij uw maat passende CUT MODEL uit, plaats het op de NOENE® binnenzool (A), markeer de omtrek (B) en knip het uit (C)

NOENE®: De belangrijkste eigenschap is hun visco-elasticiteit, die garant staat voor een hoge capaciteit voor demping en absorptie van schokgolven. Het product is in staat schokken en trillingen die zich bij elke stap, sprong of gebruik van apparatuur voordoen, op te vangen en te verwijderen. Het voorkomt de voortplanting van schokgolven die ontstaan door de impact van de voet op de grond of van de hand met de uitrusting.
Wat is Noene®

NEXUS Energy Source® is een high-tech vezel die edele metalen combineert, die grote voordelen voor ons lichaam mogelijk maken. De Nexus textielvezel is een slim polyester, het resultaat van de ontwikkeling van de sector. Het potentieel ervan wordt bestudeerd door een geavanceerde wetenschap: de kledingfysiologie. Deze analyseert de relatie tussen het lichaam, het klimaat en de kleding. Toonaangevende universiteiten en onderzoeksinstituten hebben de eigenschappen en kenmerken van de Nexus-vezelstoffen bestudeerd en hun doeltreffendheid in de hele menselijke activiteitscyclus erkend: bij sport en voor dagelijkse activiteiten en ontspanning.

Deze specifieke vezelsamenstelling, wereldwijd gepatenteerd, produceert een continue natuurlijke infrarooduitstoot. Deze gepatenteerde combinatie, verrijkt met edele metalen (platina, titanium en aluminium) zendt een natuurlijke en unieke energie uit die de rol van water in de biologische processen van ons lichaam kan optimaliseren’s. Omdat het geen oppervlakteafwerking is, nemen de voordelen ervan niet af met de tijd of met wassen. Nexus-kledingstukken hebben geen speciale verzorging of onderhoud nodig. Ze worden gewassen als normaal polyester, maar drogen veel sneller!

 • AIRFOAM en DRYTECH: laten de voet goed ademen voor maximaal comfort en hygiëne.
 • CARBON FIBER + KEVLAR: ingebracht in de steunzone van de voetboog, geeft meer steun en vermindert vermoeidheid van de voet.
 • POLYESTER: resistent en veilig, waardoor de binnenzool een lange levensduur heeft.
 • E.V.A: dit is een chemisch opgeschuimd netvormig materiaal, waarvan de structuur met volledig gesloten cellen een volledige waterdichtheid en thermisch isolerende eigenschappen garandeert.
 • P.U: polyurethaan is bestand tegen alle milieu-omstandigheden. Het is een inert materiaal, verkleurt niet, veroudert niet en wordt niet door water doordrongen.

NOENE® is een veilig materiaal, maar niet geschikt voor voortdurend direct huidcontact. Plaats het product met de gecoate zijde (de zijde met het NOENE® logo) naar de voet of, in het geval van UNDER-SOLE producten, onder de originele zool.

Het NOENE® elastomeer behoudt gedurende lange tijd zijn eigenschappen en zijn vermogen om schokgolven te absorberen. De levensduur van NOENE® producten wordt echter bepaald door:

 •  Slijtage. Mechanische factoren zoals wrijving met andere delen van de schoen waarmee het in contact komt.
 •  Gebruiksomstandigheden (zuurtegraad van transpiratie, vochtigheid, enz.).

Indien mogelijk, verdient het de voorkeur de inlegzool na elk gebruik te luchten.
Vervang de binnenzolen na 2 jaar na het eerste gebruik of eerder bij intensief gebruik. Indien mogelijk, geef er de voorkeur aan de binnenzool na elk gebruik te luchten.

Alle producten die met NOENE®-materiaal worden vervaardigd, garanderen dezelfde doeltreffendheid en voordelen.

Om de meest geschikte NOENE® producten te kiezen, moet u met een aantal aspecten rekening houden:

1- Behoefte: SPORT, DAGELIJKSE ACTIVITEITEN, WERK
2- Gebruik: voet (inlegzolen), handen (grip)
3- Type schoeisel en originele inlegzool: ONDERZOOL, OVERZOOL, 3D INLEGZOOL
Hoewel ze geschikt zijn voor elke schoen, kan het type schoeisel van invloed zijn op de keuze (smalle schoenen vereisen bijvoorbeeld dunnere en lichtere inlegzolen).
Voor meer details raden wij u aan de productinformatie aandachtig te lezen.

Producten

Als u een op maat gemaakte steunzool gebruikt, moet u UNDER-SOLE inlegzolen kopen, die ontworpen zijn om onder de steunzool geplaatst te worden.
De inlegzolen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van degenen die deze steunzolen gebruiken.

Die NOENE®-Produkte können wie folgt erworben werden: Über einen autorisierten Händler.
In unserem Online Shop.
Klicken Sie hier, um ihn zu besuchen.

Wenn Sie Fragen haben, senden Sie bitte eine E-Mail an: info@noene.ch oder verwenden Sie das Kontaktformular

NOENE® Einlegesohlen sind in verschiedenen Größen erhältlich. Diese Größen entsprechen dem europäischen System. Die Äquivalenzen zwischen dem britischen und dem amerikanischen System können Sie der folgenden Tabelle entnehmen: Klicken Sie hier!